Alyosha (21) – deelnemer Get a Grip

Op een dag stond er een deurwaarder op de stoep. Hij overhandigde Alyosha een brief en maakte zich daarna snel weer uit de voeten. Toen hij de brief geopend had, bleef Alyosha’s blik steken op die dreigende woorden: ‘Dwangbevel’ en ‘In naam der Koning…’. “Ik schrok me dood. Ik dacht dat mijn leven voorbij was en dat ik misschien wel naar de gevangenis moest,” zegt hij nu. Zo erg bleek het gelukkig niet te zijn. Wel was de brief voor hem het signaal dat er iets moest gebeuren.

Hij nam contact op met Humanitas Get a Grip en vroeg hulp om zijn financiën op orde te krijgen. Samen met vrijwilliger Peggy ging Alyosha aan de slag. “We hebben samen een map aangelegd, waarin ik alle rekeningen, brieven en mailtjes over betalingen overzichtelijk bij elkaar kon opbergen. Ze heeft me ook geleerd wat ik moet zeggen als ik instanties ga bellen.”

“Het grote voordeel van Get a Grip is dat het me overzicht geeft. Dat geeft mij rust. Ik hoop binnenkort weer genoeg energie te hebben om met mijn grootste passie bezig te zijn: het maken van vlogs voor YouTube. Zowel voor mezelf, als in opdracht van anderen. Zo werk ik ook aan die andere kant van schuldsanering: zorgen dat er voldoende geld binnenkomt.”

Lees het hele interview met Alyosha in het Humanitas Van Mens Tot Mens magazine


👉Ik wil nu van mijn geldstress af!