Ervaringen

Alyosha (21), deelnemer Get a Grip:

Op een dag stond er een deurwaarder op de stoep. Hij overhandigde Alyosha een brief en maakte zich daarna snel weer uit de voeten. Toen hij de brief geopend had, bleef Alyosha’s blik steken op die dreigende woorden: ‘Dwangbevel’ en ‘In naam der Koning…’. “Ik schrok me dood, de brief was voor mij het signaal dat er iets moest gebeuren.” Lees meer


Stefan, deelnemer Get a Grip:
“Door een auto-ongeluk had ik mijn nek gebroken en kon ik mijn werk als kok maandenlang niet doen. Daardoor raakte ik nogal in de put en kwam in de ziektewet. Toen het beter ging, moest ik weer op zoek naar werk. Ik had net een huurhuis, mijn vaste lasten zouden omhoog gaan. Ik werkte ergens op proeftijd maar wist: als ik deze baan niet krijg, dan heb ik straks een uitkering en veel minder geld om uit te geven. Ik wilde me houden aan mijn principe om nooit in de schulden te raken. Daar had ik wel steun bij nodig. Via internet vond ik Get a Grip.
Samen met de vrijwilliger bekeek ik mijn uitgaven. Voor mij moest geld altijd rollen. Ik deed boodschappen van A-merken en kocht dure merkkleding. Ik had niet goed in de gaten wat ik uitgaf doordat ik alles met mijn pinpas betaalde. Dat doe ik nog steeds, maar nu heb ik virtuele ‘potjes’ voor bijvoorbeeld boodschappen, benzine en vaste lasten. Nu heb ik een nieuwe baan, maar die potjes houd ik in stand. Zonder Get a Grip had ik echt meer stress gehad. Het was in het begin moeilijk om eerlijk te zijn tegen de vrijwilliger over mijn uitgaven. Het voelt vreemd aan om aan iemand die je niet goed kent te vertellen wat je uitgeeft. Mijn advies aan anderen: doe dat wel. Het is even vervelend, maar het helpt echt.”


Suzanne (22), vrijwilliger Get a Grip:
“Altijd al wilde ik anderen helpen, of dit nou iets kleins of iets groots was maakte mij niet uit. Daarom is het voor mij vanzelfsprekend dat ik vrijwilliger ben geworden bij Get A Grip.
Ik vind het leuk om de ander te helpen net even anders naar de situatie te kijken dan zij zelf zouden doen. Ook omdat er dan mogelijkheden gezien worden die er eerst niet waren.
Doordat ik zelf nog studeer, heb ik regelmatig voor dezelfde keuzes gestaan en af en toe nog steeds. Dit zorgt ervoor dat ik weet hoe lastig het soms is, maar bovenal ook hoe belangrijk het is om je geld op orde te hebben.”


Kom in actie. We helpen je ook online!

We begrijpen dat je niet zomaar contact met ons zoekt. Misschien schaam je je voor je situatie. Dat is nergens voor nodig. Je bent echt niet de enige die geldstress heeft. Hoe je contact met ons opneemt bepaal je zelf. Je hoeft niet meteen te bellen. Je kan ook online dingen aan ons vragen.